Aloitin viime syksyn Anita Yarnsin mysteeriyhteisneulonnassa sukat, jotka sitten (jälleen kerran yhdet) jäivät surullisesti kesken jonkin muun projektin kiilatessa reippaasti ohi. Tänä keväänä kävin WIPpejäni (Work In Process) läpi, ja otin nämä jälleen työn alle. Tosin, aloitin sillä että purin sukat kokonaan, ja aloitin ne täysin alusta. Neulominen sujuikin varsin mallikkaasti, ja pian ensimmäinen sukka oli valmiina. Esittelin sen jopa saajalleen hänen syntymäpäivillään toukokuun loppupuolella.

...ja siihen se homma sitten tyssäsikin, koska kesäkuun 1. päivä alkoi se koko kesän kestävä sukkakisa.

Onneksi nyt syys-lokakuussa on Sukkasato, ja siinä oma kategoriansa wipeille. Joten näiden sukka nro kaksi pääsi puikoille, ja tuli jopa ihan ihmillisessä ajassa valmiiksi. Olen näihin kovin tyytyväinen :)

P9112742.jpg

Sukkien konstruktio oli hirmu hauska, ne aloitettiin kantapäästä, eli tuosta säteittäisestä pyörylästä vasemmalla kuvassa.


P9112743.jpg

Seuraavaksi neulottiin kärki, joka näkyy oikeanpuoleisessa sukassa tuossa yläpuolella. Varren silmukat odottivat apulangalla sen aikaa kiltisti. Ihan pyörönä on neulottu kuten normaalistikin, mutta hauskasti on saatu näyttämään kuin olisi paloista koottu. Kun kärki oli valmis, otettiin varren silmukat apulangalta työn alle ja tehtiin varsi. Se tehtiin normaalista poiketen poikittain, eli ensin luotiin vähän silmukoita, jonka jälkeen alettiin lisäämään varren silmukoita ja kaventamaan alkuperäisiä. Puoleenväliin päästyä vähennettiin sopivasti kaikkia silmukoita ja päästiin samaan mistä poikittain aloitettiin. Varret olisi tarkoitus päätellä umpeen, mutta minun silmääni miellyttää enemmän tuo vähän takaa auki oleva varren suu, joten jätin päättelemättä.

P9112739.jpg