Keväällä tehtiin hametta, mutta tottahan toki kesällä jäi täysin kirjoittamatta. Ei saanut oikein neulottua mitään valmista, joten ei saanut sitten kirjoitettuakaan... noh, käsityökoulu alkaa tänään, joten eiköhän tämä aihe olisi ainakin aihetta saatella loppuun :-)

Kun kangas oli painettu, se jätettiin hetkeksi rauhaan, ja siirryttiin koulun kaavakirjojen ja käsityölehtien kimppuun ja etsittiin se itseä miellyttävä (tai lähinnä sitä) oleva vaate. Itse löysin jostain vaaaaaanhansta käsityölehdestä mukavan kellohelmaisen hameen kaavan, ja jäljensin sen kaavapaperille. Yllättävän hankalaa oli äkkiseltään paperin läpi jäljentää juuri sitä oikeaa viivaa, tuossa kun on noita ihan riittämiin.

Kaavat%201-normal.jpg


Jäjentämisen jälkeen kaava leikattiin irti, ja sen jälkeen otettiin mitat sekä minusta että kaavasta, ja koska hameen malli on suunniteltu nuorisolle eikä aikuisille, jouduin lisäämään sekä vyötärökaistaleeseen että koko hameen helmaan hieman lisää tilaa. Toisaalta oli kiva samalla oppia kaavojen muokkaamista, eikä se niin vaikeata ole kuin olin pelännyt :-)

Nyt ehkä uskaltaa mummin vanhoihin kaavoihinkin tutustua ja harkita niiden jäljentämistä omaan käyttöön.

Kaavat%202-normal.jpg


Kun kaavat olivat valmiit oli aika silittää kangas ettei siihen jää ikäviä ryppyjä ja siten ylläreitä valmisvaiheeseen. Silittämisen jälkeen kaavat soviteltiin kankaalle ja kankaaseen merkittiin leikkauslinjat kangasliidun ja viivottimen avulla. Leikkauslinjoissa otettiin samalla huomioon myös saumavarat.

Kaavojen%20sovittelu-normal.jpg


Nyt oli kankaan leikkaamisen vuoro, ehkä se kaikkein hermoja raastavin kohta, kangasta kun ei ollut niin paljoa että olisi riittänyt toiseen jos eka olisi mennyt pyllylleen. Onneksi huolellinen valmistelu meni (kerrankin) ihan nappiin ja kaavat sai nätisti leikattua.

Leikattu-normal.jpg


Vielä oli jäljellä ompeleminen, joka sisälti melkoisen määrän kirosanoja, vähän purkamista, ja sitten kun ymmärsi kuunnella open ohjeita myös onnistumisen hetkiä. Kunhan muistaa silittää saumat ennen ja jälkeen ompelemisen niin kaikki sujui hyvin. Ja tällainen siitä sitten tuli!

Valmis%20hame-normal.jpg