Juu, menin sitten ja ilmoittauduin muiden Kahelien mukana Tour-de-Sock sukkienneulontakilpailuun. Osoite on http://www.tour-de-sock.com/ ja kilpailun tuotto menee Lääkärit ilman rajoja -systeemin hyväksi.

Kahteen projektiin mulla on lanka jo valmiina, eli "vain" neljään pitää lanka / langat kesän aikana ostaa. Homma menee niin, että kullekin sukkaparille annetaan n. 10 paria aikaa neuloutua, ja jos olet ajoissa valmiina pääset seuraavaan osioon.

Mun tavoitteeni on saada ensimmäinen pari aikataulussa valmiiksi, mutta saa nähdä miten käy. Siihen katsokaas tulee helmiä, joita en ole ikinä ennen neuleisiini lisännyt. Keräsin tänään kaiken mitä ekaan pariin tulee valmiiksi odottamaan, ohje julkaistaan 1.6. aamulla Yhdysvaltain jotain aikaa. Eli aamulla kun virkoaa voi suorilla kirjautua palveluun ja pistää puikot heilumaan.

Projektin langan tilasin viikko sitten ihan muuta juttua varten, mutta voin hyvin käyttää sen sekä kisasukkalankana että samalla siihen mitä ajattelin. Lahjaksi menossa siis :-)

Tässä vielä lanka ja helmet. Lanka on Handun iki-ihanaa, jään sinistä, suorastaan kylmästä kimaltelevaa merino-polyamidi-gimalle-lankaa, käsin värjättyä. Ja helmet ovat tuollaisia oikein kylmän vihertävän turkooseja, mun mielestä sopivat oikein hyvin langan kanssa. Kuvassa ovat oikealla.

Lanka%20ja%20helmet%202-normal.jpg

 

Tässä  vielä kuva jossa helmet on pujotettu lankaan. Ihmeen helposti menivät pienen pienellä virkkuukoukulla. Onneksi tuli laitettua kaikkea sivuun aikoinaan mummin aarteista, niille on myöhemmin löytynyt käyttöä ja moni asia on paljastunut oikeaksi aarteeksi. 

Helmet ovat ihan eri näköiset langassa, niiden oma väri tuntuu katoavan. Tosin, ohjeessa suositeltiin lankaan sopivia helmiä laitettavaksi, joten se ainakin meni kohdalleen. En ihan ohjeen mukaisen kokoisia tainnut ottaa, mutta valitsin sen mukaan että on helpompi ainakin pujottaa.

Helmet%20langassa-normal.jpg

 

Ja sitten vielä illan kevennyt, eli lankateline. Kullan kädet kun eivät kuitenkaan aina ole varattuna minun käyttööni, ja lanka piti saada kerälle heti-nyt-just. Koska se kesänkuun 1. päivä on kuitenkin jo ensi viikon lauantai :-D

Tulipa tällekin vihaiselle linnulle hyötykäyttöä!

Lankateline-normal.jpg