Olen jo jonkin aikaa tuumaillut, että myös noiden hyllyyn kertyneiden käsityökirjojen esittely voisi olla mielenkiintoista. Eli siis niin, että esittelen sekä vähän kirjaa että siitä neulotun työn, jahka sellaisen tekemiseen toimeennun. Nyt, kun yksi tällainen projekti on sattunut valmistumaan ja kaipasin jutun juurta, niin eikun kokeilemaan!

Ensimmäisenä esittelyyn pääsee Knit Noro Accessories.

P5102318.jpg

Kirjassa on 30 ohjetta erilaisiin pikkutöihin, aina pikkuhuiveista koiran villapaitoihin ja tyynynpäällisiin.Kaikki luonnollisesti on kirjoitettu Noron langoille. Noro on japanilainen ja vähän tyyriimpi lankamerkki. Itse olen nyt siis kokeillut Noro Kureyon Sock Yarnia. Lanka on kyllä ihan ihanaa, vaikkakin aika rouheaa tuntumaltaan. Ja sen paksuus vaihtelee melko paljon, vähän turhankin ohuesta (pelkäsin että menee neuloessa poikki) paksumpaan ja huopuvan oloiseen möhkylään. Kuuleman mukaan tästä saa ihan mainioita sukkiakin aikaiseksi, mutta itse käyttäisin lähinnä asusteisiin ja huiveihin, juurikin tuon rakenteensa vuoksi.

Siskontyttöni näki kirjan, ja pyysi minua tekemään sieltä itselleen läppärin suojuksen. Kesällä 2012. On "hieman" venähtänyt tämä projekti. Mutta nyt keväällä viimein otin itseäni niskasta kiinni ja neuloin suojuksen loppuun, ja kirjan ohjeesta vähääkään piittaamatta viimeistelin omalla tavallani. Tällainen siitä siis tuli:

P5102320.jpg

Malli: Knit Noro Accessories; Entrelac iPad Cover

Lanka: Noro Kureyon Sock Yarn

Kulutus: 66 grammaa

 

Suojuksen sisällä on tuo Noron kirja antamassa vähän täytettä, mutta ihan liian pienihän se sinne on. Kuvassa kuitenkin näkyy tuo langan antama rouhea rakenne ihan mukavasti. Työ oli myös ensimmäinen jossa tein konttineuletta, ja se oli sinänsä ihan mukavaa puuhaa, varmastikin hyvin kirjoitetun ohjeen ansiosta. Tulen varmasti tekemään uudenkin projektin sitä käyttäen.