Saimme kesäkuun alkupuolella ohjelman Helskyn käsityökouluun tälle syksylle, ja olen ihan innoissani odottanut koulun alkua, meillä kun on neuletekniikkaa. Ja vielä onteloneuletta! Tekniikka joka on kauhistuttanut minua jo jonkin aikaa, jopa siinä määrin etten ole saanut sitä opeteltua.

Nyt kun oli ikään kuin pakko, niin tuli tartuttua puikkoihin ja opeteltua. Ja sehän on helppoa! Kirjoneuleen näköistä jälkeä mutta riittää että osaa neuloa oikeaa ja nurjaa. Kirjoneulekuvio syntyy kun vaihtaa puolien langat keskenään kuvion silmukoiden ajaksi. Molemmista puolista tulee siis identtiset, vain eri väriset.

Ensin neulotaan itseä päin olevan puolen oikea silmukka, ja heti perään vastakkaisen puolen "pari" nurjaa. Eli käytännössä neulotaan yhtä aikaa kummankin puolen sama kerros. Langat täytyy muistaa pitää aina samoin päin ja erillään jotta puolikkaisen väliin syntyy tyylille nimensä antanut ontelo. Vähän kun on tarkkana niin tulee helposti kaksinkertaista neuletta.

Kerrankin maltoin tehdä suositellun mallikappaleen ennen isompaan työhön siirtymistä. Tässä siis mun ihan ensimmäinen onteloneuletyö. Kahvikupin kuva ei livenä näy ihan yhtä hyvin kuin kuvassa, mutta mitäpä tuosta. Ikinä en ole ollut patalapusta näin ylpeä!

P9262755.jpg

Malli: Patalappu omasta päästä, kuvio ilmainen Ravelrysta

Lanka: varastosta löytynyttä Twilleys of Stamfordin Freedom Spirittiä kahdessa värissä

Kulutus: 32 g / 76,8 m

P9262756.jpg